Отворен позив Фонда за иновациону делатност за доделу 4.5 милиона евра за програме подршке технолошким иновацијама

Фонд за иновациону делатност објавио je јавни позив за доделу 4.5 милиона евра за програме подршке технолошким иновацијама – Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација. Позив за достављање пријава за финансирање иновативних пројеката објављен је 28. марта и биће отворен до 1. јула 2019. године, до 15 часова. Програм раног развоја намењен је микро и малим предузећима, која послују до три године и развијају технолошку иновацију за којом постоји потреба на тржишту, док је Програм суфинансирања иновација намењен микро, малим и средњим предузећима којима су потребна значајна финансијска средства за реализацију развојног циклуса технолошких иновација и покривање високих трошкова за пренос истраживања у комерцијално одржив производ.

У зависности од програма, иновативни пројекти предузећа се суфинансирају у износу од 80 хиљада до 300 хиљада евра. Програми се финансирају из средстава ИПА пројекта “Развој нових производа и услуга кроз комерцијализацију истраживања у малим и средњим предузећима“.

Све детаље о програму, условима и начину пријаве заинтересована предузећа могу пронаћи на интернет презентацији: http://www.inovacionifond.rs/.

Уговор о Директном гранту – „Развој нових производа и услуга кроз комерцијализацију истраживања у малим и средњим предузећима“ је потписан између Министарства финансија – Сектора за уговарање и финансирање програма и средстава Европске уније и Фонда за за иновациону делатност. Спровођење активности у оквиру овог уговора је започето 1. децембра 2018. Укупан буџет пројекта је 4,5 милиона евра, од чега су 2,5 милиона евра средства Европске уније, а два милиона евра из буџета Србије.

Подели ову вест> Facebook Twitter Pinterest Google +