ПОЗИВ НА УЧЕШЋЕ У ЕУ ПРОГРАМУ „ПИОНИРИ У ПРАКСИ“

Climate-KIC, највеће јавно-приватно партнерство Европске уније ангажовано на ублажавању климатских промена и смањењу емисије угљеника и Привредна комора Србије позивају све заинтересоване да се пријаве за учешће у ЕУ програму „Пионири у пракси“ до 11. априла 2019. године.

Програм “Пионири у пракси” је највећи ЕУ програм професионалне мобилности са циљем унапређења знања у области климатских промена и одрживог развоја. Обухвата онлајн обуку о систему иновација, две националне радионице, групни пројектни задатак у вези са реалним изазовом, радну праксу у трајању од четири до шест недеља у некој од 17 земаља (Бугарска, Естонија, Финска, Грчка, Хрватска, Италија, Кипар, Летонија, Мађарска, Малта, Немачка, Пољска, Португалија, Румунија, Словенија, Србија и Шпанија), менторство за унапређење иновативних вештина и финансијску подршку пројекта за трошкове боравка на радној пракси.

Програм је намењен професионалцима са најмање две године радног или волонтерског искуства у области климатских промена и одрживог развоја, заинтересованим да науче нове вештине и проведу од четири до шест недеља на радној пракси у иностранству, као и компанијама које би желеле да буду домаћин страном стручњаку од четири до шест недеља недеља и ангажују га на конкретном пројекту, без икаквих трошкова.

Више информација о програму, условима и начину пријаве потражите на: https://pioneers.climate-kic.org/apply-now.

###

Захваљујући подршци Европског института за иновације и технологију (EIT) Climate-KIC активно делује кроз мрежу од више од 270 партнера – институција, компанија и организација широм Европе. Привредна комора Србије као једини партнер у Србији имплементира Pioneers into Practice и друге Climate-KIC програме од 2016. године: Accelerator – прогам за стартапове, Climate Launchpad – такмичење зелених пословних идеја, Journey – летња школа о систему иновација у области климатских промена, Ideathon – радионице за студенте и Climathon – двадесетчетворочасовни хакатон. Више информација о програмима можете пронаћи на: https://www.climate-kic.org/.

Подели ову вест> Facebook Twitter Pinterest Google +