Расписан конкурс за доделу бесповратних средстава за отварање регионалних стартап центара

Кабинет министра без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој објавио је конкурс за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подршке отварању регионалних иновационих стартап центара за шта је опредељено 250 милиона динара, а конкурс ће бити отворен до утрошка средстава.

Циљ програма је да се системски унапреди иновациони екосистем кроз подршку отварању регионалних иновационих стартап центара који ће заједно са сличним центрима у Београду, Новом Саду и Нишу обезбедити потребне услове и једнаке шансе за реализацију иновативних предузетничких идеја у Србији.

Право на бесповратна средства имају организације из иновационог екосистема (научно-технолошки, индустријски и иновациони паркови, инкубатори, акцелератори) које конкуришу заједно са јединицом локалне самоуправе и докажу да имају капацитета да отворе регионални иновациони стартап центар.

Средства су опредељена за три мере: до 20 милиона динара за адаптацију простора регионалног иновационог стартап центра у циљу обезбеђења инфраструктурних услова за рад стартапова, до 20 милиона динара за опремање регионалног стартап центра како би се обезбедили техничко-технолошки услови,као и максимално 6 милиона динара за реализацију програма рада и управљања ради одрживости пословања и развојних активности подршке стартаповима.

Више о позиву можете пронаћи на: ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА У ОКВИРУ ПРОГРАМА ПОДРШКЕ ОТВАРАЊУ РЕГИОНАЛНИХ ИНОВАЦИОНИХ СТАРТАП ЦЕНТАРА